Мнения

И София стана свидетел на нова епоха в технологиите и развлечението

Проектът на LG Electronics  за представяне на новото поколение 3D  технологии в София стана обект на внимание не само на хиляди хора, но и на медии, блогъри, лидери на мнения, които проявиха любопитство към новото зрелище.

Проектът на LG е  голям за българския пазар и  изисква сериозен ресурс за няколкоминутно представление. По тази причина площадът на Народния театър „Иван Вазов“ бе пълен и в двете вечери на презентацията: 24 и 25 юни – най-дългите дни през годината. Технически проблем забави прожекцията през първата вечер, така че само  по-търпеливите можаха да видят за първи път в България триизмерна прожекция на открито.  

Тези, които отидоха  на   25- ти,  имаха  пък възможност да го гледат три пъти  –  защото си заслужаваше.  Става дума за комбинация от визуални ефекти и motion graphics, чрез които се извършва трансформация на сградата – „като на кино” чрез  визуални ефекти. Така фасадата на Народния театър за минути се разпадна и построи отново, стана океанариум, джунгла, космически кораб и после „дойде на себе си“, „връщайки си“ бароковата фасада.

“3D mapping” е метод, чрез който се прожектира върху неравна повърхност, визията е триизмерна и така предметите оживяват или се превръщат в нещо  неочаквано. А от  LG Electronics показаха на събралите се многобройни зрители, че 3D забавлението е възможно, без специални очила и извън киносалоните.

С други думи – не просто телевизията вече не  е това, което беше, но и рекламата вече не може да бъде същата след показания висок образец на новите технологии. А може би и други неща покрай тях – градската среда,  изкуствата, забавлението на открито. С  уникалното преживяване на 3D mapping-а в София  LG ни отвори вратата към нова епоха –  в която  влизаме с интерес  и големи очаквания. 

За тези които са пропуснали шоуто в събота и неделя /24 и 25 юни/, ето и видео: