Учители

Интегриране на бележника на класа на OneNote със СУО

Съвременните технологии правят живота ни у дома, на работа или в училище далеч по-лесен, удобен и не на последно място – приятен, в сравнение с това, което помним от не чак толкова далечното минало. Специално в областта на образованието възможностите са необятни.

В мрежата на учителите новатори teacher.bg неведнъж сме показвали и демонстрирали предимствата на един от най-добрите инструменти за образование – платформата OneNote, която е удобна за ползване от учители и ученици.

Бележникът на класа на OneNote може да работи с вашата система за управление на обучението (СУО). Товае така, тък като използва популярен стандарт, наречен Learning Tools Interoperability (работна съвместимост на инструментите за обучение) (LTI). Използвайте бележника на класа на OneNote със своята СУО, за да създадете споделен бележник и да го свържете с курса си.

Тази интеграция със СУО в момента е в процес на публичен предварителен преглед.

За да започнете, трябва да регистрирате своята СУО с OneNote. Влезте със своя акаунт за Office 365 от училището си, за да започнете.

Или отделен учител, или ИТ администратор може да добави приложението „Бележник на класа на OneNote“ по стандарта LTI към своята СУО.

Във всяка СУО има незначителни разлики, така че по-долу са изброени прости инструкции за много популярни СУО. За да конфигурирате своята СУО, ще трябва първо да я регистрирате с OneNote.

Пълната информация за интеграцията можете да намерите тук