Училища

Инициатива за залесяване на Коледна гора прави училищата по-зелени

„Коледна Гора“ e инициатива за засаждане на Коледните Елхички след празниците на подходящи места в градовете. Всяка година хиляди Коледни елхи могат да бъдат засаждани и да допринасят за по-чист въздух и по-зелен и релаксиращ облик на града, в който живеем.

Ние споделяме вярата и убеждението, че Коледа е символ на зараждащия се живот и всеки дом заслужава жива елха за Коледа. Много хора искат да продължат живота на Коледните дръвчета, за да не заръшват Коледа в кофата за боклук, след като са получили толкова много любов и дългогодишни грижи.

Главният проблем, с който се сблъскваме е, че не знаем къде в града имаме право да засадим Коледно дръвче след празника и къде мястото и почвата са подходящи. Целта на инициативата Коледна Гора е да създаде виртуална карта с публикувани всички участващи локации, които са подали информация, че имат места за засаждане на дръвчета. За целта е създадена групата във Фейсбук “Коледна Гора”, в която всеки може да публикува, че търси или предлага място за засаждане: https://www.facebook.com/groups/294532467722314/?source_id=2008587206096515

Ако разполагате с място за засаждане на Коледни Дръвчета,
което да предложите да бъде засадени безвъзмездно едно или повече дръвчета, молясвържете се с нас или най-лесно би било да публикувате във Фейсбук групата на инициативата “Коледна Гора” например следната информация:
1. вид и име на локацията (училище, заведение и т.н.)
2. адреса на локацията
3. данни за контакт – тел, имейл, уебсайт
4. брой места за засаждане
5. допълнителна информация, дали има на адреса лопата на разположение
6. дали и как са маркирани местата за засаждане
7. евентуално снимка/и и др.

Ние ще добавим информацията на картата на инициатива „Коледната Гора“и ще Ви включим в списъка на партньорските локациите, заедно с Вашето име, името на Вашата фирма, заведение, училище, хотел и т.н.

Цел 2018 – Засаждане на 100 Коледни Елхи през 2018 г. на територията на цялата страна

Участие – Всеки може да се включи в инициативата като засади своята Коледна Елха или предложи свое място за засаждане и сподели инициативата с приятелите си.

Ако търсите място за засаждане
Ако нямате собствена градина, можете да засадите едно или повече Коледни дръвчета в двора на някоя от посочените участващи в кампанията локации – дворове на училища, детски градини, заведения, хотели, частни дворове, общински градинки и други.
1. Посетете Картата на Коледната Гора
2. Изберете по възможност локация близо до Вашия дом, от където евентуално ще минавате по-често по път за работа или до супермаркета.
3. Свържете се с посочения контакт на локацията, за да се уговорите за засаждането 🙂
Идея: Можете да закачите на Вашето Дръвче напримве малка табелка с информация, кой и през коя година е засадил дръвчето 🙂

Източник: Коледна гора