Ученици

ИМКА Добрич набира младежи за обучение в Германия

ИМКА Добрич набира кандидатури за българо-немски младежки обмен на тема „Fashion victim“ (първа фаза) за млади хора от България на възраст от 16 до 21 г. Той ще се проведе между 17 и 24 октомври 2015 г. в Потсдам и Берлин, Германия. Обучението е на тема анти-дискриминация и социално включване и поощрява младежите към критично мислене и младежко участие в обществения живот.

Билатералният обмен между младежи от Германия и България ще има и втора фаза в България.

Организаторите покриват пътните разноски до 180 евро (полет по Берлин и обратно), както и напълно поемат нощувките, изхранването и материалите за обучението през целия престой в Потсдам. Включени са посещения на най-големите забележителности на Берлин, учебни посещения в столицата на Германия на добри практики и обекти с историческо значение, свързани с темата на обучението.

Обучението ще се води на немски (и частично на български/английски). Има такса участие от 98 евро на човек. Ще се използват методите на неформалното образование. Участници с артистични умения са добре дошли.

Младежите трябва да отговарят на следните изисквания:

– Да са на възраст не повече от 21 г. (може да направим изключение за 2 – 3 младежи до 23 годишна възраст);
– Да са мотивирани и да се интересуват от темата за дискриминация;
– Да могат да говорят и разбират немски език. Частичен превод ще бъде осигурен, в случай на неяснота, но младежите е необходимо да разбират и да говорят немски език прилично;
– Да се интересуват от методите на неформалното образование;
– Да са отговорни и дисциплинирани и да участват в цялото обучение.
Кандидатства се с автобиография със снимка, мотивационно писмо на немски език и с попълнен формуляр за кандидатстване. Кандидатствалите по-рано, ще се ползват с приоритет.

Краен срок 5 юли 2015 г.

Още информация