Училища

Има наводнени училища във Варна, отмениха НВО за осмокласниците

По данни на Регионалния инспекторат по образованието във Варна има наводнени училища. Проучват се възможностите за провеждането на друга дата на предвиденото първоначално за днес национално външно оценяване (HBO) за учениците от осми клас в паралелките с интензивно изучаване на чужд език в профилирани и професионални гимназии и СОУ.

Постъпилата до момента информация сочи, че проблеми има в Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ Варна, Професионална гимназия по химични и хранително-вкусови технологии „Д.И.Менделеев“, Трета природо-математическа гимназия „Акад. Методий Попов“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“,  Варненската морска гимназия „Св. Николай Чудотворец“ в квартал Аспарухово и в СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“.

Наводнени са и две детски градини в квартала.

Има готовност в средношколското общежитие „Михаил Колони“ във Варна да бъдат настанени хора, останали без подслон.

По данни на Регионалния инспекторат по образованието в област Велико Търново няма преустановен учебен процес в училища и детски градини. Във всички 20 училища ще се проведе НВО в осми клас с интензивно изучаване на чужд език.