Учители

Изпит за кандидатите за директори на училища

Първият етап от конкурса за длъжността „директор“ на общински и държавни училища се проведе в четири областни града – София, Плевен, Шумен и Хасково. В зала 272 на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се явиха кандидатите от София-град, София-област, Перник и Благоевград. В Медицинския университет в Плевен – зала „Асклепий“ и зала „Авицена“ се проведе тестът за кандидатите от Плевен, Габрово, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.  В Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ писаха кандидатите за директори на училища от областите Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Търговище.

В Регионалния център за дистанционно обучение на УНСС- Хасково, се проведе тестът за кандидатите от областите Пазарджик, Пловдив, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян.

Интервютата с кандидатите, издържали писмения изпит, ще се проведат по график в София, в периода от 21 юли до 29 юли. На 2 юни бяха обявени конкурси за длъжността „директор“ на държавно и общинско училище в общо 152 училища. Документи за участие в конкурса са подали 479 души.

Източник: actualno.com