Мнения

Излъга ли образователният министър?

Излъга ли Меглена Кунева за учителските заплати и трябва ли да си подаде оставката министърът на образованието? По тази тема спориха в студиото на „Здравей, България” по „Нова телевизия” депутатите Румен Гечев от БСП – Лява България и Димитър Танев от Реформаторския блок.  

„Нейните думи са: Ние ще работим за увеличаване на учителските заплати. Това е много коректно”, заяви Димитър Танев.

„Българските учители са излъгани. Не бива да бъдат лъгани, те наистина заслужават увеличение. Не само учителите, но и преподавателите във висшите учебни заведения”, заяви Румен Гечев.  

Димитър Танев заяви, че исканата оставка на Меглена Кунева е предизборна кампания на БСП. „Във вторник г-жа Нинова събира целия изпълнителен съвет на БСП и отиват в Стара Загора да стегнат местната структура, защото там е пълен провал. Те дори си намериха вътрешен преврат. И понеже нямаше никаква новина, излязоха и казаха дай да искаме оставката на г-жа Кунева”, допълни Танев.

Според него именно увеличението на учителските заплати ще е една от целите, върху които ще се работи в Бюджет 2017.

 „Недопустимо е един министър да излезе пред 14 000 души и медиите и да поеме ангажимент, без да ги е уточнил с министър-председателя и министъра на финансите”, контрира Гечев.