Институции

Изложение на студентски клубове и организации в Алма матер

В Софийския университет „Свети Климент Охридски“ има над 30 клуба и организации, с които могат да се запознаят всички, които посетят изложението „Разни клубове, разни интереси“ в Ректората. Те са в разнообразни сфери – политика, биология, история, химия, бордови игри и предлагат на студенти да се заниамват с нещо различно от посещаването на лекции и подготвка за тестове и изпити. Събитието е по идея на Студенстки съвет към СУ и се провежда на 26.03 и 27.03 от 10:00 до 16:00 часа. Организаторите споделиха, че целта им е да запознаят студентите с клубовете и техните дейности, за може всеки един от тях да намери този, който отговаря на неговите интереси. Чрез събитието те не само се стремят да събудят интереса им да се включат в извънучебните дейности, но и да успеят да създадат база данни с всички клубове в университета.

На изложението студентите могат да се запознаят с дейностите и събитията, които организират различни клубове, сдружения, НПО. Един от тях е „Студенстки клуб на политолога“, който минилата седмица отбеляза своята 10-та годишнина. Той обединва политолозите на СУ, но от клуба са отворени за всички, които проявавят интерес към актуалните политически теми. Тези, които следят обстановката в страната и по света, могат да науча повече и за „Студентски дипломатически клуб“, който предлага компетентно обяснение на случващите се конфликтни събития.

Всички, които се интересуват от биология, могат да се запознаят с няколко клуба. Как да се срещнат с дивата природа и различни екзотични животни ще имат възможност да научат повече от колегите си от „Клуб С.К.О.Р.Е.Ц.“. Студентите могат да се срещнат и с колегите си от „Клуб Микро“, чрез който всеки може да се запознае с невероятните неща, които се случват в света на микроорганизмите навсякъде около нас или да се включи в проекти, които подпомагат опазването и пречистването на околната среда. Всички, посетили изложението, имат възможността да разберат повече за синтетичната биология и генното инженерство и да се запознаят с орбора, който ще представя България на състезанието International Genetically Engineered Machine.

Вниманието на студентите, на които бордовите игри са слабост и предпочитат да разпусат от лекции с „Dixit”, “Smallworld” или „Stay away”, определно ще бъде привлечено от „Клубът за настолони игри“, към който може да се присъедини всеки един от следващите в СУ.

Източник: monitor.bg