Училища

Изложение за пансионни училища

Какви възможности за образование в чужбина имат българските деца, които още не са завършили средното си образование? Именно на този въпрос ще отговори изложението за пансионни училища в пет западноевропейски държави – Великобритания, Испания, Швейцария, Австрия и Германия – Дните на средното европейско образование. Организаторите на изложението Ели Тончева и Димитър Александров коментираха темата за възможността за средно образование на български ученици в чужбина в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

На изложението, което ще се проведе през уикенда, ще има представители на 20 пансионни училища от Великобритания, Испания, Швейцария, Австрия и Германия – държавни и частни, с които родители и ученици ще могат да обсъдят условията, при които могат да продължат средното си образование в Европа.

Таксите не са от най-ниските, като средно те са 20 хил. евро на година за обучение и пансион и могат да стигнат до 40-50 хил. евро. Колежите обаче предлагат възможност за стипендии и талантливите деца могат да получат стипендия от 20% до 50% от стойността на годишната такса, а понякога и пълни стипендии, каза Димитър Александров.

Източник: dnes.bg