Мнения

Излезе финалната версия на Mouse Mischief

Финалната версия на Mouse Mischief вече е налична и може да бъде сваляна безплатно.

 

Продуктът позволява създаване на открити тестове (избор между готови отговори), на които учениците отговарят на споделен екран. Тестовете са под формата презентации в PowerPoint. Mouse Mischief е приложение, което се интегрира с PowerPoint.

 

Mouse Mischief ангажира вниманието на учениците, повишава участието им и подобрява образователния процес.

 

За Mouse Mischief е необходим само един компютър за цялата класна стая и по една мишка за всеки ученик, както и прожектор, който да прожектира на дъската екрана на компютъра. Това спестява значителни разходи за компютъризация и прави достъпни технологиите за училищата с ограничени възможности.

 

Тази форма на преподаване прави учениците активна страна, за разлика от преподаването само с PowerPoint, когато те наблюдават презентациите пасивно.

 

С Mouse Mischief учителите не се нуждаят да изучават ново приложение. Благодарение интеграцията с PowerPoint, те ще работят във вече позната им среда.

 

С Mouse Mischief се включват и срамежливи или невзимащи участие деца. Учениците също така не се чувстват несигурни, както когато са изправени пред дъската да бъдат изпитвани.

 

Учениците също така получават обратна връзка за всеки техен отговор и могат да го поправят, когато е грешен.

 

Mouse Mischief предоставя на учителите възможност да споделят уроците си с други техни колеги, както и да научават нови неща от тях. На адрес  www.Office.com има онлайн общност за учителите, където могат лесно да разпространяват свои и да изследват други презентации от целия свят. Сайтът създаден, за да се превърне в световна мрежа на учителите, която е за споделяне и обмяна на опит, и вследствие на това, предоставяща достъп до най-добрите практики и идеи.

 

Подробности за продукта са публикувани в следните уеб сайтове и социални мрежи: