Учители

Изключват от училище биячите на учителя от Велико Търново

Извършителите на грозния побой на преподавателя по физкултура Димитър Димитров в спортното училище във Велико Търново „Георги Сава Раковски“ ще бъдат изключени от училище, ако вината им бъде доказана. За това настояват от Министерството на физическото възпитание и спорта (МФВС) и лично спортният министър Свилен Нейков (на снимката).

Според министерството постъпката по никакъв начин не помага за изграждането на едно здраво и устойчиво поколение, на което в бъдеще да може да се разчита. Освен това с поведението си, учениците са действали в разрез с моралните обществени норми.

От МФВС обявяват, че ще доведат докрай процедурата по изключване на младежите и дори вече е задействало необходимите процедури.

Както е известно, на 4 януари двама 12-класници от Велико Търново нападнаха и пребиха преподавателя, който коментирал пред тях щета по оградата на спортна площадка. Димитров скъса кръстна връзка на коляното си. Единият ученик бе разпознат като състезателя на младежкия тим на Етър Венелин Петков, който светкавично беше изгонен от отбора.

Още по темата