Училища

Издирват се трудове на ректора на Стопанската академия

Два учебника, написани от ректора на Стопанската академия в Свищов доц. Величко Адамов са напълно неоткриваеми и дори се прокрадва съмнение дали изобщо съществуват. Трудовете се търсят във връзка с днешната защита на професорска титла на Адамов, която както се оказа преди няколко месеца, той не притежава.

Адамов сам назначи комисия от, както твърди „Стандарт“, негови приятели професори от Украйна, Молдова и Румъния, които трябва да разгледат научните му трудове, на базата на които да му присъдят титлата.

Освен, че има книги, които не могат да се открият дори в Националната библиотека, някои не са преведени на езика на проверяващите. Английският превод пък бил с много грешки, твърдят запознали се с материала, цитирани от същото издание.

„Възможно е монографията „Управление на капиталите във фирмата“, което е трето преработено и допълнено издание, и учебникът по „Теория на финансите“ изобщо да не съществуват“, твърди председателят на Сдружението за европейско качество във висшето образование Калин Костов, пише пък „Монитор“.

През януари стана ясно, че 1600 дипломи от Академията са невалидни, тъй като под тях стои подписа на „проф.“ Адамов. По-късно се изясни, че титлата ми е почетна и е дадена от университета в румънския град Търговище.

Още по темата