Мнения

Иван Кръстев: Това, което ще ви направи успешни е знанието!

Чирпан бе домакин на поредния етап от кампанията „Бъди грамотен“. Деца и хора на различна възраст тестваха познанията си по български език.

Заместник-министърът на образованието и науката Иван Кръстев сподели пред участниците в кампанията радостта си, че събитието е в града на Яворов.

„Писаното слово е това, което остава след нас. Ние, като българи, се гордеем с приноса си в европейската и в световната история – езикът, културата, писмеността. Това е, което ни прави уникални, което ни прави силни, което ни е помогнало да оцелеем като народ“, подчерта Кръстев. Той се обърна към децата и обясни, че днес понятието за грамотност надхвърля успешното решаване на един тест по езикова грамотност.

„Запомнете, че това, което ще ви направи успешни, е знанието – знанието за себе си, знанието за другите. А знанието идва чрез словото, чрез това, което можеш да прочетеш, да научиш и да опознаеш. За познанието няма граници“, каза в заключение заместник-министър Кръстев и пожела успех на участниците в тестовете по български език.

Събитието бе открито от заместник-кмета на Община Чирпан Анита Кондарева.

По време на тестовете деца от предучилищна възраст рецитираха любими стихотворения, задаваха гатанки на публиката.

Заместник-министър Кръстев награди отлично представилите се деца и възрастни с книги, осигурени от Министерството на образованието и науката.