Мнения

Иван Игов: За справяне с агресията са нужни са реформи в училищната система

Нужни са реформи в училищната система като част от мерките за справяне с агресията между ученици. Това коментира пред Радио „Фокус“ психологът Иван Игов. Според специалиста политиката на държавата трябва да се насочи към ефективни практики, които да бъдат прилагани адекватно.

„Да създадем реални политики, за да може дори и децата, които идват от семейства, където има агресивно отношение между родителите или децата, за да могат да коригират или да намерят алтернатива на своето поведение. Затова по–реалистично е да започнем с училището. Всяко правителство, което е идвало през последните години, говори, че образованието е приоритет, че първата стъпка, която трябва да се направи, е да се намали напрежението и насилието, но за голямо съжаление виждаме, че и последното правителство не прави това“, коментира Иван Игов.

Според него една от стъпките за справяне с агресията е училището да се превърне в институция, която освен да обучава и да дава знания на подрастващите, спомага за разрешаването на конфликтите.

Източник: actualno.com