Учители

Иван Гьонов от ФЕГ бе номиниран от Microsoft за иновативен експерт

Иван Гьонов, учител по информатика и ИТ в 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“, бе определен отново за иновативен експерт от Microsoft (MIEE).

Глобалната програма Microsoft Innovative Educator Experts открива и номинира преподаватели, които усвояват и прилагат активно съвременни информационни технологии и допринасят с разнообразни методи и средства за подобряване на учебния процес.

Експертите на програмата MIEE работят в тясно сътрудничество с Microsoft и участват в разработването и представянето на иновативни дигитални системи. Освен това експертите представят свои идеи пред образователни форуми, както и пред държавни и обществени органи.

Иван Гьонов е част от екипа на ФЕГ, който през последните няколко години изгради модерна ИТ инфраструктура в гимназията, собствен домейн, прилагане на потребителски акаунти за Office356 за всеки ученик и учител и онлайн комуникация в облачна среда.

„В Microsoft схващат, че технологиите сами не могат да изградят у учениците уменията на XXI век. ИТ са ускорител, но силата на промените се крие в преподавателите. Признателен съм за приобщаването ми отново към глобалната общност на MIEE!“, споделя Иван Гьонов.

Според него, в България има много добри условия за творческа иновативност. „Това се представи и на преминалата конференция „Обучение за създаване: от дигитални ползватели към дигитални създатели“ в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС. Обединените ни дейности по всички учебни програми ще допринесе за работа в нова учебна среда и ще спомага за удовлетворяване на потребностите на пазара на труда“, добавя Гьонов в профила си във Facebook.

Освен Иван Гьонов, в програмата на Microsoft за иновативни експерти от България са избрани още Деяна Пейкова, зам.-директор учебна дейност в ОУ „Христо Смирненски“ Раковски, Росен Ралчев от 164 Испанска езикова гимназия в София и Гергана Петрова, от тази година диркетор на хасковската природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин“.

Източник: computerworld.bg