Ученици

Зловещо: Две пребити деца заради слаби оценки

Родител от Димитровград е пребил детето си заради слаби оценки в училище, съобщава Haskovo.info. 41-годишен мъж е нападнал с юмруци и ритници 11-годишната си дъщеря, заради успеха й в клас.

Момиченцето е настанено в детска хирургия в Хасково с комоцио, отоци по кожата и кръвонасядания.  Янка е приета в Спешна помощ с кръв по лицето и синини по задните части. Състоянието на детето принудило екипа да повика за консултация неврохирурга д-р Делчо Каравасилев.

Състоянието му в момента е стабилно, но то ще остане под наблюдение няколко дни.

„Грижовният“ баща е задържан. Сигналът за инцидента е постъпил вчера около 17:00 и е изпратен от центъра за спешна медицинска помощ.

Малката Янка живеела с баща си и мащехата си, която дели един дом с тях от седем години. Вчера то е успяло да избяха при съседите, които са сигнализирали за посегателтвото срещу него.

Проблемите с оценките започнали преди няколко седмици, а чашата за бащата „преляла“ с телефонно обаждане от учителката на детето.

Виж видеорепортаж
Прочети повече в Haskovo.info

Още един неприятен инцидент е регистриран в Хасково. Момче на 14 години гимназията по механо-техника от е било пребито от съученици, след като с поведението си той предизвикало извънредно контролно по английски език, съобщава бТВ.

Учениците вдигали шум и след многократни предупреждения преподавателката обявила, че ако още някой се обади, ще даде контролно. Станислав го направил, след което върху него се стоварил гнева на съучениците му, които получили слаби оценки.

Ръководството на училището засега застава зад учителката. Със случая се занимава и Инспектората по образование, който ще проверява и нивото на знания на учениците заради многото слаби оценки, получени по време на такива наказателни контролни.