Ученици

За пет дни над 600 деца са гледали новите уроци за Вселената и за Марс

Само за пет дни над 600 деца са гледали новите уроци за Вселената и за Марс, които организира Националната астрономическа обсерватория Рожен. Това съобщи за БТА създателят на сайта www.ucha.se Дарин Маджаров.

Инициативата е съвместна между обсерваторията и образователния сайт. Поредицата е част от кампанията „Виж къде е Марс“ и цели да събуди любопитството на децата към необятния свят на звездите и планетите. Първият урок разказва, на достъпен за учениците език, как се е родила Вселената, какво представлява Големият взрив, колко са планетите в нашата

Галактика и защо в Слънчевата система вече има осем, а не девет планети.

Следващото видео ще бъде посветено на Марс, заради популярността на планетата напоследък.
В поредицата за Космоса разказваме възможно най-значимата и интересна история – тази за възникването на цялата Вселена. Българските ученици имат голям потенциал и ние се раздаваме всеки ден, за да им помогнем да станат щастливи и успешни хора, коментира Дарин Маджаров.

Последните изследвания доказаха, че астрономията е наука, която развива детското въображение и помага на малките да разширят своите хоризонти, каза Десислава Райчинова, управител на Валмарк България.

По думите й многократно по-лесно се възприема и запомня информацията за планетите от Слънчевата система, когато се наблюдават или са представени визуално и лесно разбираемо чрез видео „урок“, отколкото детето да прочете за това в учебника.

Източник: novini.bg