Институции Ученици Училища

Затварят всички училища в Бургас до второ нареждане

Всички училища в Бургас ще бъдат затворени до второ нареждане от днес.

Това съобщи кметът на града Димитър Николов минути, след като стана ясно, че Министерски съвет ще предложи на Народното събрание обявяване на извънредно положение в цялата страна. Вчера новите случаи на коронавирус у нас станаха 23.

„Държавата е изправена пред извънредно положение. Сега най-важното е да запазим спокойствие, да бъдем отговорни, разумни и дисциплинирани. Паниката е най-лошият съветник. Трябва да сме мобизилизарани и всеки от нас са спазва правилата! За да не вреди не само на себе си, но и на околните. Призовавам за солидарност, загриженост и отговорност“, каза Николов.

„Вярвам, че Бургас може да се обедини и мобилизира отговорно и със загриженост пред това предизвикателство, и че всеки от нас ще спази стриктно мерките, обявени от националния щаб и правителството. От утре всички бургаски училища ще бъдат затворени до второ нареждане. Очаквам решението на парламента и утре ще обявя следващите мерки, които ще въведем. Ще направя всичко по силите си, за да ограничим бъдещи негативни последствия за Бургас и България“.

Димитър Николов призова за ограничаване на контактите и спазване на максимална хигиена.

„Ще се справим!“, категоричен е кметът.

Източник: dnes.bg