Училища Учители

Зарадваха златния физик Теодосиев с нови маси за школата му

С почти нови компютърни маси за оборудването на 20 кабинета се снабди школата на казанлъшкия физик Теодосий Теодосиев в Казанлък, който бил изненадан през уикенда от представител на фондация „Да възродим българските села“.

Създателят на цяла плеяда млади физици педагог разказва, че мебелите ще бъдат използвани по предназначение още през следващите дни. Подаръкът бил доставен с камион, чийто шофьор не се изплашил от студа и леда и сам разтоварил подаръка.

„Тази фондация ме потърси преди няколко месеца, обясних им от какво се нуждаем, след което почти забравих за разговора. Оказа се, че те не са забравили и в самото навечерие на Коледа ни дават възможност да работим в по-нормални условия.“, коментира Тео, който на 1 декември отпразнува на работното си място своята 72-а годишнина. От същата фондация са изразили желание да помогнат на курсистите и с няколко стари, но достатъчно добре запазени компютри, които се очаквало до дни да пристигнат.

„Благодаря на всички, които под една или друга форма ни съдействат да работим. Наскоро частна строителна фирма със свои средства и материали ремонтира 4 от 30-те кабинета, които са ни предоставени, надявам се да обновим лека-полека и останалите в сградата, която за съжаление след последното наводнение сега е без вода…“, заяви Теодосиев.

Доставилият оборудването бивш летец от ВВС Николай Дренчев пък написа във Фейсбук профила си:“Можех да си спестя шофирането на тромав камион по заледената магистрала, хамалската работа и прибирането по нощите, но общуването с човек като Тео – който го познава-знае – е безценно. Тръгнах си от Казанлък, а жал ми е жалост – защо сме оставили този човек на мускули и доброволци да изгражда шампионите на България?!? Къде е държавата ни, която трябва да обарудва не само кабинетите с бюра, но и лабораториите, с върха на измервателната техника?!? Има ли нещо по-важно в държавата от бъдещето на децата ни?“. Написаното от Дренчев за броени часове бе споделено 188 пъти в мрежата, а десетки изразиха възхищението от жеста.

Източник: monitor.bg