Институции

Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет

Започна кандидатстудентската кампания на Софийския университет “Св. Климент Охридски” за следващата учебна година. До 9 март ще се приемат заявления за явяване на изпити за първата кандидатстудентска сесия, а до 18 май – за втората, съобщиха от учебното заведение.

Кандидат-студентите могат да подават заявления онлайн на страницата на Софийския университет, на място в Ректората или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лева.

Кандидат-студентите се явяват на изпит за пет от общо 117 специалности – “Право”, “Медицина”, “Фармация”, “Журналистика” и “Връзки с обществеността”. Приемът в специалността “Медицина” държавна поръчка за следващата учебна година ще бъде нулев, реши Академичният съвет в края на януари. За “Книгоиздаване” вече приемът е по избор – или с изпити по журналистика, или с оценките от матурите по български език и литература; история и цивилизация; философски цикъл или чужд език.

Първата изпитна сесия ще се проведе от 18 март до 22 април, а втората – от 27 май до 24 юни. Първото класиране ще излезе на 10 юли.

Източник: monitor.bg