Мнения

Започна детският православния лагер в хаджидимовския манастир

Манастирът „Св. Георги Победоносец” край гр. Хаджидимово и тази година посреща децата от Неврокопска епархия, които желаят да прекарат приятни и полезни дни на лагер в светата обител.

На празника на Св. Дух започна първата за това лято лагерна смяна. Децата бяха сърдечно посрещнати от игумена на Хаджидимовския манастир йеромонах Теофил.

По традиция тържественото откриване на лагера бе с посрещане и издигане на националния трибагреник.

Тази година темата, която определя съдържанието на занятията и игрите в лагера, е „Христовите заповеди“. С помощта на отец Теофил и своите учители-богослови децата ще разберат Божиите заповеди, тяхната важност и нуждата да ги спазваме.

Вече 23 години в православния детски лагер в Хаджидимовския манастир, в една благодатна, спокойна и игрово организирана атмосфера децата усвояват християнските ценности, духовно-културното наследство и начините за живот в мир, любов, радост  и разбирателство. Занимания по изработка на предмети и сувенири, свързани с християнската символика, дават на децата умения за развиване и прилагане на творческите им способности. Така в едно забавно десетдневно летуване-вероучение децата неусетно се променят към по-добро.

Грижата за финансирането, организацията и безпроблемното протичане на дните в Детския православния лагер е изцяло на Неврокопска митрополия. 

Източник: http://dobrotoliubie.com/