Ученици

Започна гласуването за Герой на децата

За шеста поредна година Национална мрежа за децата ще връчи наградите „Златната ябълка“, сред които е и призът „Герой на децата“.

Подаването на номинациите приключи и онлайн гласуването започна. 17 кандидатури ще се борят за най-авторитетното признание за ангажираност с живота и благосъстоянието на децата у нас. Изберете най-достойната личност за титлата „Герой на децата“, като гласувате тук до 15 май.

Изборът наистина ще бъде труден и оспорван, тъй като всеки един от номинираните заслужава обществено признание.

Кой е Героят на децата? Това е личност, повлияла положително върху живота на децата в областите на здравеопазването, образованието, възпитанието и правосъдието. Човек, чиито идеи, инициативи и работа са променили мисленето и средата, така че децата да получават повече внимание, подкрепа и възможности за развитие.

Наградата на Национална мрежа за децата цели да привлече заслужено обществено внимание към обикновени личности, които проявяват гражданска активност в някоя от горепосочените области.

Ежегодните награди на Национална мрежа за децата „Златна ябълка“ ще се проведат в навечерието на Деня на детето – 31 май в София. Тази година церемонията съвпада и с 10-годишния рожден ден на Национална мрежа за децата.

Кои са Героите на децата през годините?

• 2015 година – „Герой на децата“ станаха майките на децата с увреждания за ежедневния героизъм, който проявяват, за да се грижат за децата си.
• 2014 година – Призът получи Екипът на 40 СОУ „Луи Пастьор“, София за това, че успя да спаси едно умиращо училище.
• 2013 година – Победител в категорията беше Дарин Маджаров – създател на сайта Уча.се.
• 2012 година – Наградата спечели Илияна Кълева – лекар-педиатър от „Бърза помощ“, осиновила четири деца.