Мнения

Започна второто издание на научно – практическия форум “Иновации в обучението и познавателното развитие“

Гледайте на живо в интернет в научно-практически форум “Иновации в обучението и познавателното развитие“

Второто издание на научно – практически форум „Иновации в обучението и познавателното развитие“ бе открит днес в Бургас. Събитието се организира от сдружение „Образование и технологии“ с подкрепата на Община Бургас, Майкрософт България, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Бургас и Регионален инспекторат по образование.

Форумът ще продължи три дни. Днес бе даден стартът с откриване в Културния център „Морско казино“, гр. Бургас.

В началото участниците бяха поздравени от доц. д-р Румяна Папанчева – председател на УС на СНЦ „Образование и технолгоии“. След това по няколко думи казаха представителите на организаторите. Зам.-кметът на Бургас по образованието Йорданка Ананиева поздрави участниците от името на кмета на общината. Тя отбеляза, че форумът е особено важен с новите неща, които ще представи и с практическия опит, който ще даде.

„Благодаря на всички, че сте тук, за идеите, които давате и за подкрепата, която оказвате. Ще се радвам да говоря и да обменя идеи с колкото се може повече хора на форума. Особено щастлива съм, че виждам много приятели“, сподели Теодора Върбанова, мениджър образователни програми в Майкрософт.

„Много е приятно едно такова събитие да започне с толкова много усмивки. Радвам се, че съм тук и че този форум ще събере науката и теорията с практиката. Традицията вече я създадохме. Пожелавам ви ползотворна работа. Успех!“, бяха думите на проф. Петко Петков – ректор на университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Експертът начално образование в Регионалния инспекторат в Бургас Светла Терзиева приветства участниците от името на началника на РИО инж. Виолета Илиева и поздрави присъстващите за приносът им към родната наука и образование.

„Изданието на формума ще ни обогати и ще ни даде пътя към положителната промяна в образователния процес“, отбеляза Терзиева.

Последва изреждане на фирмите и организациите, спомогнали за организацията и провеждането на събитието

Виж програмата на форума

Прочети още за събитието