Ученици Училища

Започна вторият учебен срок за учениците, които не са в грипна ваканция

Днес започна вторият учебен срок за учениците, които не са в грипна ваканция.

Беше даден шанс за здравословна почивка и отдих, педагогическите съвети на училищата имат възможността да преценят ситуацията за всеки ученик и отделни паралелки. До един месец може да бъде удължен първият срок, където се налага, като това няма да създаде напрежение за оформянето на срочни оценки, каза пред БНТ Ваня Кастрева – началник на Регионалния инспекторат по образование в София.

„Учителите са отговорни хора, работещи в полза на обществото, всеки един учител достатъчно добре е премислил как да преструктурира учебното съдържание, за да не се отрази негативно на учебния процес“, обясни Кастрева.

Грипната ваканция не е прецедент, през миналата календарна година отново имаше такава грипна епидемия, в преобладаващия процент в училищата на София учебното съдържание беше приключено и срочните оценки – оформени, допълни още тя.

Учениците от Варна, Пловдив, Пазарджик, Перник, Шумен, Търговище, Русе, Плевен, Велико Търново, Силистра, Стара Загора, Ямбол и Сливен, ще се върнат в час на 10 февруари.

Източник: novini.bg