Ученици

Започна Априлското състезание по четене с разбиране

От 1 до 30 април – в месеца на детската книга – децата в цялата страна ще могат да премерят сили в националното Априлско състезание по четене с разбиране. То е за деца от 1 до 7 клас и ще се състои онлайн в образователната платформа „Kниговище“.

Националното състезание е част от кампанията „Четем и знаем“, подкрепена от Програма „Култура“ на Столична община, както и от „Походът на книгите“, инициатива, организирана от Асоциация „Българска книга“.

За да се включат в състезанието, децата, разбира се, трябва да четат, но и да покажат, че разбират добре това, което са прочели. Как? През въпросниците игри в “Книговище”.  „Книговище“ съдържа над 4000 въпросника игри по детски приказки, енциклопедии, романи, читанки, както и по първите български новини за деца на медията „Вижте“. Не е необходимо децата да се записват за участие. Достатъчно е през месец април през свои детски профили в платформата да бъдат активни и да трупат успехи през верни отговори. Платформата автоматично и в реално време ще показва класирането на децата, но и на цели класове. По време на цялото състезание, от 1 до 30 април, ресурсите на платформата ще бъдат свободно достъпни за участниците.

За подробности: На 1 април в цялата страна започва Априлското състезание по четене с разбиране за дец (knigovishte.bg)

Източник: Книговище