Мнения

Започва регистрацията за конкурса “Наградите на БАИТ за 2013г.“

От 1 октомври 2013 г., започна регистрацията за участие в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2013 г. за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии. Регистрацията ще бъде отворена до 24:00 ч. на 6 януари2014 г. включително  на http://www.bait-awards.bg/pages/Registration/

В конкурса могат да участват компании, които не са членове на БАИТ. Кампанията и церемоните се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.

Третото му издание ще определи носителите на 11-те награди в следните категории: Образователна награда, Журналистическа награда /печатни медии, радио и телевизия, интернет издания, блогари/, Студентска награда, Публична администрация (държавна и общинска), Бизнес иновативност, Корпоративна и социална отговорност, STARTUP компания, E-business, Мобилни решения и Специална награда за значим принос.

От 2012 г. към статуетките и грамотите в отделните категории има и паричните награди. Те  са  под формата на ваучери, срещу чиято стойност победителите в конкурса имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

След 3 г. прекъсване, през 2011 г., БАИТ възобнови връчването на наградите, но в променен формат, съобразно целите и задачите на асоциацията и променената обществено икономическа обстановка. До този момент са се връчвали само две награди – за значим принос и журналистическа.

Церемонията от второто издание на конкурса за 2012 г. се проведе на 22.01.2013 г. в Градн Хотел София. Списъкът на наградените е достъпен на http://www.bait.bg/novini/pobeditelite-v-konkursa-201enagradite-na-bait201d-za-2012-g

Церемонията за връчване на Наградите на БАИТ за 2011 г. се проведе на 26.01.2012 г. в Хотел Хилтън, гр София. Списъкът на наградените е достъпен на http://www.bait.bg/novini/nagradenite-v-konkursa-nagradite-na-bait-za-2011-g.

Чрез променения формат БАИТ иска да отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2013 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии.

Регистрационната форма, регламентът на конкурса и предложенията за спонсорите са публикувани насайта на наградитеwww.bait-awards.bg.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония в края на м. януари 2014.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2013г.се провеждат с подкрепата на:

Генерален спонсор: VMWare
Спонсор: Майкрософт България

В партньорството с:БНТ, БНР, БТА, Bulgaria On Air TV, IDG.bg, Computerworld, Computer, Teacher.bg, TechNews, Diploma.bg, Национален център за безопасен интернет, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Националното сдружение на общините в Република България, LauncHub и StartUP.