Училища

Започва пилотен проект на Intel за интерактивно компютърно-базирано обучение в школата

Първият в България пилотен проект за интерактивно обучение, базирано на компютрите Classmate PC на Intel Corporation, вече е факт. Инициативата е подкрепена от Министерството на образованието, младежта и науката. По пилотното начинание Intel работи с български партньори. Сирма Медия подготви образователно съдържание по метода “Иглика”, съобразено с учебната програма; РИСК Електроник осигурява хардуерното асемблиране, конфигуриране и поддръжка на компютрите, а Некском – България предоставя необходимата безжична WiMAX Интернет връзка.

Началото на проекта беше обявено на 12 октомври от министъра на образованието Йорданка Фандъкова и Иринел Бурлою, мениджър „Бизнес развитие” на Intel Corporation за България и Румъния по време на първия „Открит урок”, по време на който беше демонстрирано използването на дарените за пилотния проект тридесет Intel Classmate PC преносими устройства от четвъртокласници от 71 СОУ „Пейо Яворов” в Казичене.

Приносът на Intel включва обучение на учителите да интегрират технологии в учебната програма, локализиране и лицензиране на обучителни материали и предоставяне на насоки на преподавателите. В рамките на пилотния проект 30 четвъртокласници ще учат, като използват Intel Classmate PC устройства.

Тази статия е съвместна публикация на Мрежа на учителите – новатори www.Teacher.bg и Ай Си Ти Медиа http://ictmedia.bg/