Учители

Започват обществените обсъждания на учебните програми

От понеделник започват обществени обсъждания на учебните програми. Първата среща на ръководството на Министерството на образованието и науката с родители, директори, учители и експерти ще се състои на 15 февруари 2016 г. във Враца. Това съобщи заместник-министър Диян Стаматов на пресконференция вчера.

На срещата във Враца ще бъдат обсъждани учебните програми по български език и литература и история и цивилизации за шести и осми клас. Подобна дискусия ще има и в Сливен на 19 февруари 2016 г., а на 22 февруари 2016 г. в София ще се проведе голям форум с участието на известни историци и общественици.

Той беше категоричен, че ако се установят пропуски в съдържанието, те ще бъдат запълнени. Няма да има липса на материал в това, което ще учат децата.

Диян Стаматов беше официално представен на пресконференция днес от министъра на образованието и науката Меглена Кунева. Той умее да мотивира учители и ученици и това е част от неговата задача като заместник-министър – освен да обясни логиката и приложението на закона и  да го направи работещ, той трябва да мотивира и системата, заяви пред медиите министър Кунева.