Учители

Запишете се за участие в Основи на програмирането за учители през юни

МОН съвместно със софтуерната индустрия одобри професия „Приложен програмист“ за обучение в средните училища. Така възникна предизвикателството учителите да се подготвят за преподаване на новата специалност и за съвместна работа с фирми от индустрията. Софтуерният университет подава ръка на българските учители като им предоставя безплатни обучения и свободно качествено и съвременно учебно съдържание за обучение по професия „Приложен програмист“, съобразено с нуждите на софтуерната ииндустрия и изискванията на МОН.

Курсът „Основи на програмирането за учители“ е първият от програмата на СофтУни, целяща да запознае учителите от средните училища със спецификите при обучението за придобиване на професионална квалификация „Приложен програмист“. Той дава знания и умения за подготовката и провеждането на въвеждащ курс по програмиране за ученици – първият от учебния план на МОН.

Учителите, посетили този курс, получават безплатно методически насоки, знания, умения и инструменти за преподаване и добре разработено свободно учебно съдържание, в съответствие с държавния общообразователен стандарт (ДОС).

Можете да зявите участие тук: https://softuni.bg/trainings/1672/programming-basics-for-teachers-june-2017.

Източник: softuni.bg