Ученици

Записването в гимназиите – до 1 юли

От днес до 1 юли 2014 г. вкл. учениците, завършили VII клас и приети в държавни и в общински училища, трябва да се запишат в съответното училище, в което са класирани.

Тези от тях, които не са доволни от резултата си трябва да заявят желанието си за участие във второто класиране. Документът се подава в училището, в което са приети. Те нямат право да преподреждат желанията си за втория тур.

Във втория етап на класиране участват и неприетите в нито едно училище, но те не трябва да подават ново заявление.

До 4 юли 2014 г. вкл. ще бъдат обявени резултатите от втория етап на класирането. Записването на приетите е от 7 до 9 юли 2014 г. включително.

На 10 юли 2014 г. ще бъдат обявени записалите се на втория етап от класирането, както и останалите свободни места, за които  може да се участва в третото класиране.

От 11 до 15 юли 2014 г.вкл. в училищата гнезда се подават документи за трето класиране. Кандидатите могат да подреждат по желан от тях ред училищата, в които има обявени свободни места.  До 17 юли 2014 г. вкл. ще излязат списъците с приетите ученици. Те могат да се запишат в съответното училище от 18 до 21 юли 2014 г. вкл.