Мнения

Зам.-министър ще участва в пресконференция на българо-швейцарска научноизследователска програма

На 22 май 2014 г., от 13:00 часа в Зала „София“ на хотел „Бест Уестърн Сити Плюс“ – София, заместник-министърът на образованието и науката Иван Кръстев и Матиа Порети, ръководител на Швейцарския офис за сътрудничество към Швейцарското посолство в София, ще участват в пресконференция, на която ще се представят междинни резултати от изпълнението на Българо-швейцарска научноизследователска програма  2011-2016.

Българо-швейцарската изследователска програма отговаря на нуждата на българската научна общност за по-голяма международна интеграция и сътрудничество. Това се осъществява посредством мобилизиране на изследователски капацитет в Швейцария и България и подкрепяне на научното сътрудничество под формата на съвместни изследователски проекти чрез предоставянето на безвъзмездна финансова помощ.

Швейцарската научна фондация и Министерството на образованието и науката организират в София заседание на Комитета за управление на Българо-швейцарската програма за научни изследвания и междинна среща с изпълнителите на научните проекти за докладване на напредъка в изпълнението на дейностите в контекста на двустранното сътрудничеството и усвоените добри практики. Швейцарската национална научна фондация и дирекция „Наука“ към Министерство на образованието и науката са националните организации, отговорни за администрирането на Програмата.

В инициативите ще участват представители на двете организации, както и на Швейцарския офис за сътрудничество в България и Националното координационно звено от Министерския съвет на Република България.