Училища

Зам.-министър Тенева дава старт на Парада на професиите и знанието

На 1 май 2014 година, в 10:30 часа, на градския площад в гр. Петрич, заместник-министърът на образованието и науката Атанаска Тенева ще даде старт на Парада на професиите и знанието в Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Петрич.

Същия ден, от 9:30 часа, в двора на гимназията ще се състои водосвет за освещаване на сградата на училището, за чието саниране Министерството на образованието и науката е отпуснало  173 400 лв.

По време на парада ще бъдат отворени щандове под надслов „Предприемачеството – ключова компетентност за успех“, на които учениците от гимназията ще демонстрират своите знания, умения и компетентности.

Демонстрациите ще са: „Креатив–ателие по декупаж“, една от дейностите по проект „УСПЕХ“, „Кулинарията – професионализъм, вкус и изкуство“, „Здравословно хранене – начин на живот“, организирана от клуб „Здравословно хранене“, и „Европейска кухня“, също дейност по проект „УСПЕХ“.

Съгласно постигната договореност между правителствата на България и Гърция в две училища, в Солун и в Петрич, ще се въведе изучаването на български и на гръцки език на реципрочна основа. Професионалната гимназия по икономика и туризъм „роф. д-р Асен Златаров“– Петрич, е училището, в което пилотно ще се въвежда изучаването  на гръцки език.

Източник: Пресцентър на МОН