Мнения

Зам.-министър с награда “Златна ябълка“

На 1 юни 2012 г., в Столичния куклен театър,  Националната мрежа за децата за втора поредна година раздаде своите годишни награди „Златната ябълка“ на публични личности – политици, журналисти, организации и обикновени граждани, които с делата си са допринесли за подобряване живота и благосъстоянието на българските деца, информира пресцентърът на МОМН.

Целта на инициативата е да популяризира необходимостта от специално внимание към децата и спазването на техните права на всички обществени равнища, както и да поощрява добрите практики.

В категорията „Политик на национално ниво“ наградата бе присъдена на Милена Дамянова за нейната професионална и политическа отговорност, поета със сериозния ангажимент по създаването на Концепцията за нов закон за предучилищното и училищното образование, за възможността за включване на представители на граждански организации в процеса на обсъждане и вземане на решения за ключовите направления за промяна, заложени в проекта на закона, за нейния принос и този  на министерството на образованието, младежта и науката в борбата за по-добро възпитание и по-качествено образование на децата и учениците в  нашата страна.

„В такъв ден като този, денят на децата, когато цял ден раздавах награди на малки  и големи талантливи деца и ученици, наистина много се вълнувам от тази награда. Не мога да изразя с думи благодарността си за оказаното доверие, благодарността си към всички вас, които през цялото време, откакто заемам този пост, подкрепяхте нашите идеи и инициативи. Благодаря и на своя екип, без който едва ли бих успяла да доведа докрай започнатото от нас“, обяви победителката и увери присъстващите, че МОМН и за в бъдеще ще продължи да подкрепя всички инициативи, целящи подобряване живота и благосъстоянието на българските деца и ученици.