Училища

Зам.министър посети училища в област Плевен

Заместник-министърът на образованието и науката Атанаска Тенева посети Търговската гимназия „Васил Априлов“ и Професионалната гимназия по механоелектротехника „9-ти май“ в гр. Червен бряг.

Тя се срещна и с екипа на средищното СОУ „Д-р Петър Берон“ в града, където разгледа класните стаи на първокласниците,  реновирани и оборудвани по проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес“.

В СОУ „Д-р Петър Берон“ заместник- министър Тенева участва в среща-дискусия с директорите на общинските и държавни  училища от общината на тема „Проблемите на образованието и взаимодействието между институциите“.

На срещата присъстваха  началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Плевен Албена Тотева, членове на постоянната комисия по образование, култура и вероизповедания към Общинския съвет и служители от дирекция „Хуманитарни дейности“ в общината.

„Дължа да отбележа, че отговорността за това, което се случва днес в училището е наша, на министерството, на учителите, на родителите, на цялото общество“, заяви заместник-министър Тенева при откриването на дискусията.

„Именно затова връзката между училището и родителите и връзката между училището и общината е изключително важна и необходима при разпределяне на отговорностите. Без партньорството между институциите, училището и родителите трудно можем да вървим напред“, подчерта още Тенева.