Мнения

Зам.-министър откри Националните дни на кариерата

Заместник-министърът на образованието и науката проф. Костадин Костадинов откри най-големия в България Форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата“ 2016 в НДК.

Форумът се провежда за 15-та поредна година в най-големите университетски градове в страната. До края на март форумът ще посети Русе, Варна, Велико Търново и Свищов. Националните дни на кариерата „Добра кариера – добър живот“ е най-популярният  форум за студентски стаж и кариера. Основната цел на форума е работодателите да се срещнат с потенциални служители, а студентите и младите специалисти да открият възможност за професионална реализация.

От името на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева професор Костадинов поздрави участниците във форума като отбеляза, че събитието е изключително полезно, защото среща бизнеса и младите хора от всички висши училища и им дава възможност да контактуват непосредствено помежду си.        

„Министерството на образованието и науката подкрепя амбициозните цели на форума, където едни от най-големите и успешни национални и международни компании ще предложат стажантски позиции в различни бизнес сектори като заедно с това ще се обсъждат и актуални теми, свързани с пазара на труда и качествата, които се търсят у кандидатите за работа“, каза още проф. Костадинов.