Мнения

Зам.-министър откри изложба

Заместник-министърът на образованието и науката Мукаддес Налбант откри изложба под надслов „Народното изкуство – моя радост и вдъхновение“, предава пресцентърът на МОН.

Събитието се проведе в Столичната библиотека под патронажа на Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. Изложението се провежда в чест на 100 – годишнината от рождението на проф. д-р Мария Велева, един от доайените в българската етнография. На изложбата бяха представени народни обичаи, носии и сувенири от Западна и Среднозападна България, ръчно изработени от деца, членове на клуб „Шишманово общество“, което е част от Националното етнографско-педагогическо изложение. Водещ и организатор на събитието беше фолклористката Лозинка Йорданова.

„Нека българското творчество лети във времето и Космоса, както песента на Валя Балканска. Истинското вдъхновение за нас са децата, толкова талантливи, с толкова много надежди, те ни обещават едно красиво бъдеще, свързано с традициите и творчеството“, каза заместник-министър Мукаддес Налбант.