Учители

Зам. министър награди учителите-творци

Заместник министърът на образованието Милена Дамянова награди на специална церемония във Варненската опера авторите от сборника със стихове, разкази и есета на учители „Ветрилото на дъгата“.

Книгата излиза по случай Втория национален литературен конкурс за учители-творци, който е организиран от ИК „Анубис“ и Изтателство „Булвест 2000“. Проектът си сътрудничи медийно с всекидневника „Сега“. Авторите в сборника са 144 преподаватели, селектирани от жури, което начело с проф. Боян Биолчев ги е отсяло от над 700 техни колеги от цялата страна.

„Стиховете ми отразяват една друга същност на човека, една романтика и чувствителност, които сме изгубили, забързани и отчуждени в ежедневието си, отдадени на житейските проблеми и заради това забравили да се радват на малките, но стойностни неща“, споделя една от призьорките, Албена Касабова – директор на училище в Ахтопол.

Тя е на първо място с две свои стихотворения – „Завръщане“ и „Една усмивка“. Албена Касабова вече има една издадена стихосбирка, а в края на годината от печат се очаква да излезе и втората й книга.

снимка: burgasnews.com