Ученици

Зам.-министър Милена Дамянова ще е член на журито за наградата “Джон Атанасов“

Заместник-министърът на образованието, младежта и науката, г-жа Милена Дамянова, ще бъде член на комисията за определяне на носителите на наградата „Джон Атанасов“, информира пресцентърът на МОМН.

Наградата „Джон Атанасов“, основана на името на създателя на първия компютър – известния учен от български произход Джон Атанасов, е учредена през 2003 г. и оттогава се провежда ежегодно.

Наградата ще връчи президентът на Р България Росен Плевнелиев, като тази година освен награда „Джон Атанасов за перспективен млад изследовател в сферата на информационните и комуникационните технологии“, ще бъдат връчени и две грамоти „Джон Атанасов – за  прилагане на научни постижения в практиката и за проекти с висока обществена значимост“ и две грамоти „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“.

Кандидатурите за наградата и почетните грамоти се приемат до 27 септември 2012 г. на електронен адрес: nagradajohnatanasoff@president.bg,

или на хартиен носител на адрес: Aдминистрация на Президента на Република България (За отличията на Президента на Републиката „Джон Атанасов“), София 1123, бул. „Дондуков“ № 2.

Повече информация може да се намери ТУК