Учители

Зам.-министър Кастрева към учителите: Вие сте нашите апостоли!

Заместник-министър Ваня Кастрева участва в тържественото откриване на новата учебна година във 2 СОУ „Акад. Емилиян Станев“, 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов“ и Националното музикално училище „Любомир Пипков“ в София.

По-късно, заедно с министъра на образованието и науката доц. Румяна Коларова, тя се включи в тържественото откриване на учебната година в Първа английска езикова гимназия и 112 Основно училище „Стоян Заимов“.

Заместник-министър Кастрева предаде на директорите на училищата поздравителен адрес от името на министъра на образованието и науката доц. Румяна Коларова по случай началото на новата учебна година.

Към всички ученици, учители и родители, изпълнили училищните дворове в този празничен ден, тя се обърна с думите: „За мен е изключително удоволствие да съм с вас на този тържествен ден, на този национален празник, защото той наистина е такъв. Няма българско семейство, което да не се вълнува на днешния ден и да не изпитва особена радост от това, че изпраща детето си в училище. Особено тържествен е той за най-малките, нашите първокласници, които за първи път прекрачват прага на училището. На добър час!“.

Като им припомни приказката за стълбата госпожа Кастрева пожела на всички ученици да се докоснат до вълшебството на приказките, приятелството и знанието,  да изпитат силата на знанието чрез своите дела.

На учителите тя пожела: „Нека през тази учебна година да изпитате удовлетворението от вашата всеотдайност, от вашето благородство, от вашия труд, който е сравним само с апостолския.“ А на родителите  напомни никога да не забравят учителите на своите деца и винаги с уважение да прекрачват прага на храма на знанието, каквото е училището.

„Нека да ни е честит този голям празник! Нека всеки един от нас с делата си пише историята на нашия хилядолетен град, на нашата древна Родина, и нека всеки един ден направим по едно добро дело за човека до нас!“, каза в заключение заместник-министър Кастрева.