Мнения

Зам, министър Дамянова: Учениците трябва да са част от реформата

Зам.министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова гостува на Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“ в гр. Ловеч, информира сайтът на министерството.

В централния салон на училището г-жа Дамянова приветства присъстващите ученици, с които се проведе дискусия по въпросите, засягащи Концепцията за нов закон за предучилищното и училищното образование.

„Много важна част от реформата е участието на всички заинтересовани страни и учениците са една от тези страни“, каза тя и изрази убеждението си, че те имат формирана гражданска позиция, която трябва да бъде чута чрез допитване до всички тях.

Основен акцент в дискусията бяха въпросите, свързани с държавните зрелостни изпити, външното оценяване, учебното съдържание и взаимодействието между учител и ученик.

Зам.-министърът призова децата да се стремят към придобиване на знания и умения в училище. Според нея е много важно учениците да изграждат своите компетенции, да не се притесняват да изразяват мнението си, давайки своя принос в развитието на гражданското общество.