Мнения

Зам.-министър Дамянова даде старт на Световната седмица по предприемачество

Днес, 12 ноември 2012 година, заместник-министърът на образованието, млaдeжтa и науката Милена Дамянова даде старт на Световната седмица по предприемачество и участва в първия открит урок на тема „Пътят на учебника“, в 119 СОУ „Академик Михаил Арнаудов“, град София.

Заместник-министър Милена Дамянова се постави в ролята на бизнес-консултант и заедно с учениците осъществиха символичен процес, върху това как се създава един учебник. Урокът включи икономически и бизнес понятия, бяха разгледани конкретните професии на хора, които са ангажирани в тези процеси.

Играта се състоеше в три операции по разплащане за свършената работа, за да може да се проследи какъв път извървява учебникът докато стигне до учениците и как се формира крайната цена.

След това заместник-министър Милена Дамянова поздрави децата и сподели за ролята на Министерството на образованието, младежта и науката в изграждането на предприемачески умения у учениците.

Инициативата е на „Джуниър Ачийвмънт“ –  България и ще се проведе в 21 области в страната и с участие на близо 5000 ученици.

Световната седмица по предприемачество за България е под патронажа на Президента на Р България Росен Плевнелиев.