Училища

Зам.-министър: Грамотността е отговорност и на училището, и на обществото

„Много важно е човек да е грамотен. Грамотността  дава самочувствие, дава увереност. Тя е част от личната култура на човека, но тя е отговорност както на училището, така и на обществото“, каза заместник-министърът на образованието и науката Атанаска Тенева при откриването на кампанията „Бъди грамотен“ в Асеновград.

Стотици граждани на града – малки и големи ученици, младежи и възрастни, се включиха в инициативата. Те имаха възможност да проверят своя правопис и своите знания по български език  чрез специални тестове, съобразени с възрастта на желаещите.

Отличниците, справили се с теста без нито една грешка, бяха наградени  с книги, рекламни шапки и тениски лично от заместник-министър Тенева. А тези, които не успяха да се справят, имаха възможност да обсъдят своите грешки с оценителите.

Най-шумна и най-многобройна бе група ученици от 11 клас на местното училище „Св.Св.Кирил и Методий“, които се представиха изключително добре.

До днес в кампанията се участвали повече от 30 000 граждани от над 100 града

От участвалите над 400 души тази година, отлично се представиха около 100.

На събитието присъстваха  заместник-кметът на Община Асеновград  Мария Вълканова, народният представител Маргарита Стоилова, началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Пловдив Антоанета Пакова, представители на местната власт, учители, граждани.

Източник: Пресцентър на МОН