Учители

Зам.-министър Банчева връчи една от наградите “Учител на годината“

Заместник-министърът на образованието, младежта и науката Мариана Банчева връчи днес една от наградите на името на Стоян Михайловски „Учител на годината“ на церемония по второто издание на отличията, учредени от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, предава пресцентърът на МОМН.

Награди „Стоян Михайловски“ „Учител на годината“ бяха връчени от столичния кмет Йорданка Фандъкова, от Константин Тренчев, председател на КТ „Подкрепа“, председателя на постоянната комисия по образование култура, наука и културно образование в СОС Малина Едрева, председателят на Синдикат „Образование“ Юлиян Петров и др.

Националната награда „Учител на годината“ за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело на името на създателя на химна „Върви, народе възродени“ е учредена от Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ и се присъжда в навечерието на Деня на българската просвета култура и на славянската писменост 24 май.

С нея се удостояват учители от училища и учебни заведения на територията на цялата страна.

На церемонията бяха раздадени и плакети за добро партньорство на Синдиката с регионалните подразделения на образователните инспекторати, с директори на училища и обединени детски заведения.