Училища

Заместник-министър Милена Дамянова откри новата учебна 2010-2011 година в 23 СОУ „Фредерик Жулио Кюри”.

Днес, 15.09.2010 г., заместник-министър Милена Дамянова откри новата учебна 2010-2011 година в 23 СОУ „Фредерик Жулио Кюри”. По време на официалната част заместник-министър Дамянова поздрави учителите, учениците и родителите с първия учебен ден и пожела на всички много сили за общата кауза – да направим заедно училището по-добро, по-ценено и по-обичано.
След официалната част г-жа Дамянова посети предучилищната група от 6-годишни деца, помещаваща се в специално пригодена стая. Там беше изненадана с изпълнението на песента “Lasciate Mi Cantare” от 6-годишно момченце.
В края на посещението си в 23. училище, заместник-министър Дамянова се срещна и с учителския колектив, пред който каза, че „Образованието трябва да е консенсусна тема и образователна политика се прави от цялата система, а не от 2-3 души. Когато вървим в една посока, нещата се случват. Нека заедно да намерим общия път и да работим спокойно, приятно и ползотворно” . По време на срещата беше обсъдена и темата за квалификацията на учителите, а г-жа Дамянова подчерта, че това е приоритет на правителството, тъй като това е начин да се грижим за развитието на нашите деца.