Училища

Зали за скуош в две столични училища

Две училища в София от днес могат да се похвалят с нови зали за скуош. Придобивките бяха тържествено открити министъра на спорта Свилен Нейков, от кмета на общината Йорданка Фандъкова и кмета на район „Слатина“ Антоанета Априлова.

Двете съоръжения слагат началото на серия от подобни зали, които са общинска собственост. Горди техни ползватели ще са 148 ОУ „Проф. Любомир Милетич“ и 138 СОУ „Проф. Васил Златарски“.

„Искам да изразя своето задоволство от това събитие. Ние работим и продължаваме да създаваме условия за масовия спорт. Отделяме голямо внимание за изграждането на спортната култура на подрастващите, за да може децата да растат здрави, чрез физическата активност. Стъпка по стъпка със Столична община продължаваме да работим в тази насока. Пожелавам успех на всички. Честито!“, приветства всички присъстващи министър Нейков.

Първи възможността да разиграе няколко топки имаше кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Те благодари на спортното министерство за помощта.

От своя страна кметът на район „Слатина“ Антоанета Апостолова благодари от името на всички деца на Министерството на физическото възпитание и спорта и Столична община за реализирането на тези зали, които са подходящи не само за скуош, но и за други спортове.