Ученици Училища

Закуските на ученици – на стол в коридора вместо в лафката

Хранителни продукти, предназначени за децата от столичното 27 СУ „Акад.Г. Караславов“ в „Люлин“, се съхраняват не в лафката, а на стол във фоайето.

За абсурда сигнализират разтревожени родители, цитирани от БНТ. Според тях нещата са пазят в касетка при портиера на сградата. А самата храна представлявала кисело мляко и филия с маргарин. И някое дете не би поискало да се храни с подобни неща. Освен това месец преди края на учебната година- на 30 май, училището останало и без фирма, която да стопанисва лафката. А учениците без място, от което да се хранят.

Родителите са подали сигнал за неправилното съхранение на закуските и до Атенцията по безопасност на храните. От там не констатирали нарушение. Пред камерите директорката на училището Рилка Иванова обясни нейната верси за абсурда със закуските. След като начален курс приключили учебнатна година в школото останали само 71 деца. И вероятно намалелият брой ученици е довел до решението на фирмата. Ръководството разговаряло с фирмата да доставя на децата закуски по предварителна заявка. Първият ден в тази заявка се включили 4 деца, през втория- нито едно.

Източник: news.bnt.bg