Институции Ученици

Задържаха ученици за кражба на училищни компютри

Двама тийнейджъри на по 12 и 16 години са задържани след сигнал за проникване с взлом в основно училище „Свети Паисий Хилендарски“ в елховското село Бояново.

Сигналът е бил подаден рано сутринта в понеделник, след като станало ясно че през уикенда някой е проникнал след разбиване на решетка в школото  и липсват два лаптопа и озвучителни колонки.

В резултат на бързите полицейски действия задигната техника е открита в домовете на 12-годишния Мирослав И. и 16-годишният му приятел Валери Ж.

Мирослав е ученик в основното училище, а аверът му учи в професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Ернесто Че Гевара“.

По първоначални данни хлапетата възнамерявали да продадат техниката в заложна къща , а парите да похарчат за нови маркови джинси. Крадците са от средно заможни български семейства, коментират жителите на Бояново, в хода на издирването им единият от татковците дори вдигнал скандал на полицаите, че се съмняват в синчето му.

От ОД на МВР – Ямбол лаконично коментират, че работата по изясняване на обира продължава съвместно с инспектор от детска педагогическа стая при елховското районно полицейско управление.

Източник: monitor.bg