Училища

Задържаха за блудство директор на училище в с. Ново Паничарево

Директорът на училището в село Ново Паничарево край Приморско е задържан заради блудство с непълнолетна ученичка. 14-годишното момиче заснело действията му с мобилен телефон, а родителите й подали оплакване в полицията.

Седмокласничката Радостина казва, че директорът я извикал в кабинета си. Сама решила да го снима, макар че призна, че я е посъветвала и нейна бивша учителка. „Мога да ви кажа, че не съм единствената. Има още много други момичета”, заяви ученичката пред бТВ.

„Как няма да ме притеснява?! Става въпрос за детето ми, аз я пращам да учи, а не за глупост”, коментира майката на Радостина Анка Христова.

Седмокласничката, подала жалба срещу директора, живее на метри от училището. Там не вярват на обвиненията срещу директора. „Доколкото го познавам, нищо не е станало според мен. Просто е малко артистка тази ученичка, държи се малко свободно и възможно е да е инсценирала това”, допуска преподавателката по химия Иванка Желева.

„Много хубав човек си е директорът. Тя е много палава, много лъже, въобще не става, много е разглезена”, каза и друга преподавателка в ОУ „Христо Ботев”.

Кметът на с. Ново Паничарево Яна Жекова подчерта, че директорът е на поста от около 20 г. и никога не е получаван сигнал за нещо подобно в училището. В училището преподава и съпругата на директора, която е в шок след случая.   

Източник: btvnovinite.bg