Училища

Забавачка въведе паник-бутони срещу агресивни родители

Ръководството на детска градина в Пазарджик се принуди да въведе паник-бутони срещу агресивни родители, които нахълтват в стаите на забавачката без предупреждение и се разправят с персонала. Нововъведението е направено в детска градина “Валентина Терешкова“, където преди дни имало инцидент с разярен баща на един от малчуганите. Родителят нахлул в забавачката и поискал обяснение от педагогическия персонал защо приемат болни деца и по тази причина и неговото дете се разболяло.

Случката се е разиграла в ден, когато е била обявена грипна епидемия и броят на децата в групите значително е бил намалял. Агресивният мъж започнал да крещи нецензурни думи и да обижда учителките и възпитателките и дори замахнал настрани, където стояла учителката. Тя предвидливо се дръпнала и той ударил вратата на стаята, счупвайки я.

За да предотврати и други подобни инциденти директорката Живка Спасова, след решение на педагогическия съвет, решила да бъдат поставени паник-бутони във всяка група, чрез които учителките да сигнализират на фирмата, която охранява детското заведение, ако някой възмутен и по-напорист родител застраши персонала. За въпросната случка тече проверка на полицията, а в детското заведение свикали извънреден педагогически съвет и учителите и персоналът взели решение детето да бъде отписано от градината, каквото право им е дадено.

Източник: monitor.bg