Ученици

Журналист от Нова Тв генерира варианта за ДЗИ по БЕЛ

Tочно в 5:40 ч. в сградата на Министерството на образованието и науката журналистката от Нова ТВ Кремена Тодорова генерира варианта за държавния зрелостен изпит по български език и литература.

Матурата започва в 8:00 часа и ще продължи 4 астрономически часа. На държавен зрелостен изпит по български език и литература днес се явяват над 58 000 зрелостници. Те трябва да заемат местата си в определените училища най-късно до 7:45 часа, да пишат с химикал с черен цвят и нямат право да напускат залите до края на първия час на изпита.

На въпрос от медиите относно формирането на скалата за оценяване министър Танев отговори, че тя ще бъде утвърдена след като минат изпитите.

„В момента не правим никакви промени. Правим класиката, това което е било правено до тук и се е оказало, че работи сравнително добре“ подчерта проф. Танев и добави:

„Хората трябва да бъдат спокойни, че не правим нищо ново и цялата система трябва да е спокойна“, защото хиляди ученици, родители и близки днес са ангажирани с тези изпити. Той помоли журналистите също да са спокойни и да не създават паника.

Резултатите от държавния зрелостен изпит по български език и литература ще бъдат обявени до  9  юни 2015 г.